Ciorba de burta

Ingrediente

700 g burta
morcovi
patrunjel
ceapa
1/2 gogosar in otet
3–4 catei mari de usturoi
300 g smantana
oua
60–70 ml otet 6 %

Mod de preparare

Burta fiarta si taiata fasii.
1
Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa cu cateva linguri de otet.
Amestecul din oua si smantana, gogosarul in otet, patrunjelul si usturoiul.
2
Se fierbe burta la foc mediu pana se inmoaie, cam 2 ore. Se scoate si se taie fasii de 5 cm lungime si 1 cm latime.
Fasiile de burta cu legume la fiert.
3
Se curata legumele si se pun la fiert alaturi de fasiile de burta. Se potriveste de sare. Se face mujdeiul din usturoi cu putina zeama de ciorba.
Se adauga amestecul din oua si smantana.
4
Dupa ce ati fiert legumele le scoateti si punetiotetul si gogosarul taiat cubulete. O mai fierbeti inca 5-10 minute. Se adauga mujdeiul.
Ciorba decorata se serveste cu ardei iute.
5
Smantana se amesteca foarte bine cu cele 2oua batute. Se stinge focul si se adauga in ciorba amestecand continuu ca sa nu se „branzeasca”.
6
Se serveste fierbinte cu putin patrunjel tocat si ardei iute in otet. Pe masa, alaturi de ciorba se poate pune smantana, mujdei si otet pentru a obtine gustul dorit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete ca la mama © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes