Ingrediente
700 g burta
2 morcovi
1 patrunjel
1 ceapa
1/2 gogosar in otet
3–4 catei mari de usturoi
300 g smantana
2 oua
60–70 ml otet 6 %
Mod de preparare
1
Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa cu cateva linguri de otet.
2
Se fierbe burta la foc mediu pana se inmoaie, cam 2 ore. Se scoate si se taie fasii de 5 cm lungime si 1 cm latime.
3
Se curata legumele si se pun la fiert alaturi de fasiile de burta. Se potriveste de sare. Se face mujdeiul din usturoi cu putina zeama de ciorba.
4
Dupa ce ati fiert legumele le scoateti si punetiotetul si gogosarul taiat cubulete. O mai fierbeti inca 5-10 minute. Se adauga mujdeiul.
5
Smantana se amesteca foarte bine cu cele 2oua batute. Se stinge focul si se adauga in ciorba amestecand continuu ca sa nu se „branzeasca”.
6
Se serveste fierbinte cu putin patrunjel tocat si ardei iute in otet. Pe masa, alaturi de ciorba se poate pune smantana, mujdei si otet pentru a obtine gustul dorit.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu