Saratele/saleuri
Ingrediente
250g margarina
250 g branza de vaci
12 linguri de faina
1 lingurita rasa sare
1 ou
mac/chimen/cascaval ras
Mod de preparare
1
Se face o coca din margarina, branza de vaci,faina si sare. Se lasa la rece cam o ora.
2
Se imparte coca in 2-3 parti. Pe planseta se presara faina si se intinde prima foaie de 1/2 cm grosime, restul se lasa la rece. Se bate oulintr-o canuta. Se unge cu o pensula foaia cu ou batut, apoi se pune dupa preferintamac/chimen/susan/cascaval ras. Se taie cu dosul lamei cutitului betigase 1x10 cm sau cu cutitul special, ondulat pentru taiat coca.
3
Tava se unge cu margarina/ulei si se tapeteaza cu faina. Daca aveti mai multe tavi folositi-le. Atentie daca le puneti pe 2 gratare ca cele de sus se coc mai repede. Se dau la cuptor la foc mediu cam 15-20 de minute in cuptorul incalzit in prealabil.Sugestii
Merg foarte bine cu bere!!
Ai pregatit prajitura acasa!
Suntem curiosi! Spune-ne cum ti-a iesit.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu