Tocanita cu fasole si porumb
Ingrediente
1 pui de 1 kg
1 ceapa mare
1 ardei gras mediu
2 linguri de ulei
1 lingurita boia dulce
1 conserva de rosii intregi in suc propriu (500 g)
225 ml vin
500 ml supa
250 g porumb congelat
1 conserva de fasole lima (250 g)
2 linguri de faina
1 lingura de sos Worcestershire
1/4 legatura de patrunjel
piper
Mod de preparare
1
Se taie puiul in 6-8 bucati si se tavaleste prinboia. Se pune intr-o tava cu putina apa. Se da la cuptor 30 de minute, la foc mare sau chiar la broiler pana se rumeneste. Daca preferati il puteti praji in ulei sau unt.
2
Se taie ceapa si ardeiul cubulete. Se pun la calit in cele 2 linguri de ulei si putina apa. Se taierosiile in bucatele mici. Cand ceapa devine translucida, dupa aproximativ 10 minute, se adauga:vinul, supa, patrunjelul, sosul Worcestershire si rosiilecu sos cu tot. Se lasa sa fiarba in clocote inca 5 minute.
3
Se adauga fasolea, porumbul congelat si puiul. Se mai fierb inca 30-40 de minute pana mai scade din zeama.
4
Intr-un castronel se amesteca faina cu cateva linguri de sos fierbinte din mancare. Se pune aceste sos in oala, se amesteca si se mai lasa sa fiarba inca 5 minute. Se poate orna cu patrunjel si servi alaturi de orez sau cartofi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu