Ingrediente
500 g creveti
1 albus
1 lingura de amidon
400 g legume congelate
1 rasa lingurita zahar maro (light)
1 lingurita ghimbir tocat
1 lingurita sos fasole iute (optional)
1 fir de ceapa verde
1 lingura de sos de soia (light)
1 lingura de vin de orez chinezesc
1 lingura de pasta de rosii
ulei pentru prajit
Mod de preparare
1
Se decorticheaza crevetii si se curata de intestine – daca aveti creveti gata prajiti si/sau congelati cu atat mai bine. Se pun crevetii decorticati intr-un castron si se amesteca cu albusul de ou si cu amidonul. Intr-o tigaie se pune la incins ulei si se prajesc crevetii. Sunt gata in cateva minute, capata o usoara culoare roz. Se scot si se scurg de surplusul de ulei.
2
Se pun la incins 2-3 linguri de ulei si se punlegumele cu ligurita de zahar. Se amesteca 3 minute apoi se scot si se pun in mijlocul farfuriei. Pot fi legume combinate, mazare, fasole verde, broccoli, etc.
3
In aceeasi tigaie se lasa 2 linguri de ulei si se adauga ghimbirul tocat si ceapa taiata fin. Se amesteca 1 minut si se adauga crevetii. Se mai amesteca inca 1 min si se pune sosul de soia, vinul de orez. Se pun jumatate din creveti pe farfurie. Cealalata jumatate se amesteca cu lingura de pasta de tomate
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu