Paste cu ton, capere si ansoa


Paste cu ton, capere si ansoa

Ingrediente

conserva de ton in apa sau ulei de 170-200 g
400g rosii in bulion
1 catel de usturoi
4 fileuri de ansoa din conserva
1 lingura de capere
1/2 lingurita de busuioc uscat
200 g paste
sarepiper

Mod de preparare

Sosul de rosii
1
Se scurge conserva uleiul din conserva de ton intr-o tigaie. Se curata catelul de usturoi si se taie marunt. Se incinge uleiul si calesteusturoiul pana devine auriu. Se adauga conserva derosii cu bulion si busuiocul. Se lasa sa fiarba la foc mic circa 20 de minute pana scade. Se gusta sosul si daca este acru se pune putin zahar pana obtineti gustul dorit.
Se adauga caperele, tonul si bucatelele de ansoa
2
Intre timp se taie fileurile de ansoa si se desface cu furculita in bucati tonul. Se potriveste de sare si piper. Se fierb pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe cutie.
Paste cu ton, capere si ansoa
3
Se pun pastele in farfurie si se toarna sos peste ele. Se amesteca si se servesc calde. Se poate decora cu busuioc verde.

Sugestii

In cazul in care conserva de ton este in apa se pun 3 linguri de ulei de masline si se caleste usturoiul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete ca la mama © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes