Supa crema de ciuperci


Ingrediente

500 g ciuperci
1 cubulet de unt (15 g)
1/2 de telina
ceapa medie
1 catel de usturoi
2 linguri rase amidon
600 ml supa (1/3 din cantitate se poate inlocui cu lapte)
piper
1/2 lingurita de cimbru
1 lingura de patrunjel taiat marunt (optional)

Mod de preparare

Ceapa si ciupercile puse la calit
1
Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa, telina si putina apa, cam 50 ml. Se calesc 10 minute amestecand din cand in cand, pana ceapa devine translucida. Se adauga ciupercile taiate felii si jumatate din supa. Se lasa sa fiarba la foc mediu circa 30 de minute.
2
Se dizolva amidonul cu cateva linguri de supa si se adauga in oala. Se pune cimbrul si restul desupa. Se mai lasa sa fiarba 5 minute pana se ingroase putin. Se potriveste de sare si piper.
O portie de supa
3
Se lasa sa se raceasca putin apoi se pune in blender si se face crema. Daca este prea groasa se mai adauga supa sau lapte. Se serveste calda, eventual ornata cu patrunjel.

Sugestii

Se poate manca cu succes la diete datorita continutului scazut de calorii.



Ai pregatit prajitura acasa! 
Suntem curiosi! Spune-ne cum ti-a iesit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete ca la mama © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes